• O zi altfel
 • Petrecem de Halloween
 • Bucate traditionale de 1 Decembrie
 • Vizita lui Mos Nicolae
 • Atelierul lui Mos Craciun
 • Terapie prin teatru
 • Buticul cu vise
 • Bradutul din poveste
 • Copiii cu nevoi speciale primesc vizita lui Mos Craciun!
 • Tolba lui Mos Craciun
 • Joc si voie buna
 • Autismul se vindeca
Inapoi

Copiii cu nevoi speciale primesc vizita lui Mos Craciun!

Greu incercati de soarta (copii orfani cu dizabilitati), copiii din cele trei centre din Alexandria: Centrul Maternal Alexandria, Violeta, Alexandra, s-au bucurat sincer, asa cum stiu ei, de vizita lui Mos Craciun si de cadourile primite.

Multumiri speciale Rommac Trade SRL!

Galerie foto

Inapoi

Ateleriul lui Mos Craciun

Douazecisicinci de copii din Rosiorii de Vede au participat pe 30.11.2013, alaturi de voluntarii Inimi generoase, la Atelierul de Creatie al lui Mos Craciun. Copiii au confectionate diferite obiecte specifice de Craciun, din materialele aduse de voluntari: felicitari de Craciun pe care sa le trimita Mosului si au pictat globulete de sticla pentru a impodobi bradul, in asteptarea lui Mos Craciun.

Proiectul "Atelierul lui Mos Craciun" are rolul de a-i determnina pe copii sa dea frau imaginatiei, venind in intampinarea dorintei de manifestare artistica, plastica, a celor mici. Toate aceste decoratiuni, pregatite cu deosebita migala, vorbesc despre capacitatile si vointa suprinzatoare a acestor tineri, dincolo de orice aparente.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt: stimularea unor aptitudini si a unor deprinderi creative, oferindu-le oportunitatea copiilor de a lucra in echipe, intr-un ambient festiv, sub indrumarea voluntarilor Fundatiei Inimi generoase.

Multumiri speciale companiilor Argcoms SCM Curtea de Arges si SCCA Potaissa Turda, pentru suportul oferit in organizarea acestui atelier!

Galerie foto

Inapoi

Bucate traditionale de 1 Decembrie

Dupa amiaza zilei de 30 Noiembrie i-a gasit pe voluntarii Inimi generoase alaturi de batraneii din caminul pentru persoane varstnice Cervenia.

Cei 50 de batrani de la caminul pentru persoane varstnice, au fost incantati de vizita voluntarilor fundatiei Inimi generoase, bucurandu-se de platourile delicioase cu preparate traditionale, placinte aromate, de vinul fiert cu scortisoara si portocala, dar si de compania tinerilor alaturi de care au depanat amintiri pana tarziu in seara.

Multumiri speciale companiilor Via Trend, Negro 2000, Cofetaria Alice, pentru suportul oferit in organizarea acestui eveniment!

Galerie foto

Inapoi

Terapie prin teatru

La initiativa Fundatiei Inimi generoase, cei doi oameni cu suflet mare din cadrul Companiei de Teatru Ingenuo: Geo Visan si Raluca Sonea, au oferit pe 10 Decembrie 2013, copiilor din centrele ‘Mama si Copilul Alexandria’ si ‘Centrul de Urgenta’ un spectacol minunat, amuzant, despre peripetiile printesei Mofturica.

Dar teatrul de papusi nu este doar un mijloc de amuzament pentru copii, ci si un mijloc de educare. Astfel, imbinand utilul cu placutul, Fundatia Inimi generoase a oferit micutilor o lectie despre ce inseamna sa fii un om bun, despre pretuirea lucrurilor marunte.

Multumiri speciale Companiei de Teatru Ingenuo!

Galerie foto

Inapoi

Trick or treat – Petrecem de Halloween

Fundatia Inimi Generoase a organizat pe 26 octombrie o mare petrecere de Halloween pentru cei 130 de copii institutionalizati in centrele teritoriale de tip familial din Rosiorii de Vede. Evenimentul a avut loc in sala de spectacol apartinand Clubului Copiilor, sala pusa la dispozitia organizatorilor de catre Primaria Rosiorii de Vede.

Petrecerea a debutat cu o sesiune de facepainting, vrajitoarea pictorita transformandu-i pe copii in personaje de poveste: zane, vampiri, fantome.

Si pentru ca vrajitoarea nu a venit singura…ci insotita de magicianul Dodo, copii s-au putut bucura de un adevarat spectacol magic. Universul magiei si a iluzionismului si-a deschis portile pentru cei mici, magicianul Dodo invatandu-i cum sa isi foloseasca puterile speciale, pentru a realiza diferite trucuri.

Petrecerea a continuat apoi cu multa distractie, voie buna si concursuri interactive cu premii supriza. Astfel, cei mai talentati copii la desen, dans, gimnastica, poezie, au castigat jucarioare simpatice si multe dulciuri.

Fundatia Inimi Generoase multumeste pentru suportul oferit si sustinerii in vederea organizarii acestui eveniment Primariei Rosiorii de Vede si companiilor Tempera Advertising si Doctor Fursec.

Galerie foto

Inapoi

Vizita lui Mos Nicolae

Pe 6 Decembrie 2013, Fundatia Inimi generoase, a participat la serbarea organizata de copiii cu sindromul Down din judetul Teleorman, in cinstea Sfantului Nicolae. La serbare, un eveniment cu o incarcatura emotionala deosebita, au participat 14 copii cu sindrom Down si alte dezabilitati, care au oferit spectatorilor un adevarat program artistic: cu cantece si poezii de iarna, dansuri. Si pentru ca au fost cuminti si ascultatori, Mos Nicolae nu i-a uitat pe copiii de la Asociatia Dai O sansa - Centrul de zi Sfantul Teodor, asa ca Fundatia Inimi generoase, in calitate de mesager al Mosului, le-a oferit acestora "daruri dulci".

Galerie foto

Inapoi

Bradutul din poveste

Fundatia Inimi generoase a adus magia sarbatorilor de iarna in 'casa' si in sufletele copiilor de la centrul 'Mama si Copilul Rosiori de Vede'. Impreuna am impodobit 'bradutul de poveste', am cantat colinde si ne-am indulcit cu bomboane de pom. Iar la finalul unei zile distractive, copii au avut parte de o mare surpriza: Mos Craciun, cu tolba plina, a venit in vizita.

Multumiri speciale Scoala Gimnaziala nr. 49 Bucuresti pentru toate decoratiunile de Craciun si jucarii!

Galerie foto

Inapoi

Tolba lui Mos Craciun

Pentru ca au fost cuminti si silitori, Mosul i-a vizitat personal pe cei aproape 150 de copii din centrele de tip familial din Rosiori de Vede, care l-au intampinat cu veselie si multa caldura.

Cu tolba in spate, Mosul le-a daruit copiilor dulciuri, jucarii, iar drept multumire, aceasta a fost colindat si foarte imbratisat.

Multumiri speciale Marathon Distribution, Chipita Romania, SC Piccolino Jucarii SRL!

Galerie foto

Inapoi

Autismul se vindeca

In primavara anului 2013, DGASPC Teleorman a infiintat un centru de recuperare pentru copii cu autism. Insa, acest centru dispune de dotari primare si cea mai mare problema consta in lipsa personalului specializat si a testelor de evaluare.

Fundatia Inimi Generoase sustine initiativa DGASPC Teleorman si vine in intampinarea nevoilor copiilor oferind suport financiar pentru achizitionarea materialelor didactice necesare. Mai mult, fundatia Inimi Generoase va lansa o campanie pentru a creste gradul de informare si constientizare asupra acestei afectiuni in randul opiniei publice si a autoritatilor. Societatea trebuie sa afle si sa constientizeze ca un diagnostic pus corect si la timp, si o terapie adecvata pot ajuta un copil cu autism sa duca o viata aproape normala

Inapoi

Joc si Voie Buna

Proiectul Joc si Voie Buna are ca obiectiv amenajarea unui loc de joaca exterior, pentru copii institutionalizati in cadrul centrului maternal Alexandria. Centrul maternal Alexandria furnizeaza servicii sociale de primire si gazduire temporara, protectie si îngrijire, suport emotional si, dupa caz, consiliere psihologica, educare, reintegrare familiala si comunitara. Centrul are ca obiective principale formarea, mentinerea si întarirea legaturilor familiale în vederea prevenirii abandonului copilului de catre mama, sporirea responsabilitatii parintelui fata de copil în vederea cresterii armonioase a acestuia.

Acest centru asigura protectia pentru un numar de 2 cupluri mama-copil (2 mame si 10 copii), aflate in dificultate: mame cu copii nou nascuti, cu risc de abandon, mame cu copii care temporar nu (mai) au locuinta si care sa confrunta cu mari probleme, fiind in imposibilitatea de a raspunde corespunzator nevoilor copilului, gravide sau mame cu varsta sub 18 ani, mame si copii care locuiesc pe strada sau tinere foste copii ai strazii, mame si copii victime ale violentei in familie sau numai copilul victima a violentei in familie, ori a abuzului, a neglijarii si a exploatarii.

Cuplurile mama-copil au dreptul de rezidenta in cadrul centrului timp de 6 luni, cu posibilitate de prelungire pana la 12 luni. In acest moment centrul nu detine niciun spatiu de joaca pentru copii (interior sau exterior), principala modalitate de petrecere a timpului liber fiind reprezentata de televizorul din sala de mese.

Fundatia Inimi Generoase incearca si spera ca prin amenajarea unui loc de joaca într-un cadru cât mai prietenos, sa distraga atentia macar pentru câteva momente de la neajunsurile vietii, de la suferinta.

Locul de joaca va fi amenajat în aer liber, in curtea interioara a centrului maternal, si va reprezenta un loc de relaxare pentru copii, un mediu propice pentru stimularea sociabilitatii, dezvoltarii fizice.

In ceea ce priveste dotarile locului de joaca, vor fi instalate complexe de joaca: tobogane, leagane, echipamente pentru modelaj si joaca tip nisipar, bancute, cosuri de gunoi.

Inapoi

Buticul cu vise

Lucrate cu pricepere, iscusinta si rabdare, creatiile copiilor orfani din centrele din judetul Teleorman: diferite obiecte de artizanat, decoratiuni, felicitari, martisoare, poarta in ele caldura, bunatate, si o parte din sufletele pure ale acestor copii.

Cei care doresc sa achizitioneze aceste mici opere de arta faurite de copii in cadrul Atelierelor de Creatie, au acum ocazia!

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati pe email: office@inimigeneroase.ro, sau telefonic: 031.807.05.06.

Inapoi

O zi altfel…

Fundatia Inimi Generoase considera ca orice activitate extracurriculara, care sa ii scoata pe copii din rutina zilnica, care sa puna un zambet pe chipurile lor, este mai mult decat binevenita si asteptata de cei mici. Astfel, profitand de contextul local din Alexandria, respectiv organizarea de catre Primarie a manifestarilor cultural-artistice dedicate ‘Zilelor Municipiului Alexandria – Editia XIX’, Fundatia Inimi Generoase a inlesnit vizita copiilor din doua centre pentru protectia copilului din Rosiorii de Vede si Alexandria la acest eveniment.

Beneficiarii proiectului au fost copii institutionalizati in centrul teritorial pentru protectie de tip familial din Rosiorii de Vede si copii din centrul de urgenta Alexandria. In cadrul acestui proiect au participat 38 de copii, alaturi de 5 supraveghetori avizati si voluntarii fundatiei Inimi Generoase.

Avand in vedere ca in perioada 29 august – 01 Septembrie, Primaria Municipiului Alexandria a organizat diferite manifestari si spectacole dedicate zilele orasului, fundatia Inimi Generoase a considerat ca este un moment potrivit pentru a le oferi copiilor din centrul de protectie sociala Rosiorii de Vede si Centrul de urgenta Alexandria ocazia de a petrece cateva ore distrandu-se, bucurandu-se, fiind copii.

In baza programului artistic, prezentat de Primaria Alexandria, s-a optat pentru organizarea acestei actiuni pe 01 Septembrie – Duminica, deoarece parada majoretelor a trezit un mare interes in randul copiilor. Pentru a asigura transportul copiilor din cele doua centre s-a apelat la serviciile unei firme de transport, autocarul inchiriat aducandu-i pe copii la ora 10, in centrul Alexandriei, unde a fost amenajat si un parc de distractie.

Dupa parada majoretelor, copii au avut posibilitatea de a petrece cateva ore in parcul de distractie, consumandu-si energia intr-un mod alert, amuzant.

Printre curse cu masinute, plimbari cu trenuletul vesel, salturi acrobatice pe saltelele gonflabile, zguduieli simpatice in ciocan, si invarteala de zor cu caruselul magic, copii au ales sa se relaxeze savurand floricele, vata de zahar, chipsuri. Odata cu venirea pranzului, si a oboselii, copii au servit masa la un restaurant din centrul orasului, au impartasit pareri despre ziua petrecuta cu voluntarii Inimi Generoase, au facut planuri pentru urmatoarele petreceri.

Dupa o zi plina de distractie, aproape 40 de copii au plecat fericiti, marturie stand pozele, iar voluntarii Inimi Generoase au plecat impliniti, cu bucurie in suflet, ca pentru cateva momente au oferit putina bucurie.

Galerie foto

Acasa | Despre noi | Colaborari | Parteneri | Proiecte | Galerie foto | Media | Participa | Contact